Analisis teknikal yang membuka

Analisis teknikal, adalah dalam satu perkataan, ramalan pergerakan harga masa depan kewangan berdasarkan peperiksaan pergerakan harga yang lepas. Ianya boleh digunakan untuk saham-saham, indeks, komoditi, masa depan atau apa-apa Suratcara boleh niaga yang di mana harga yang dipengaruhi oleh kuasa-kuasa penawaran dan permintaan. Bila menggunakan teknik-teknik analisis perdagangan untuk look out apa berikut:
analisis teknikal

Secara amnya, trend

Langkah pertama adalah untuk mengenalpasti trend keseluruhan, trend yang benar-benar adalah apa-apa untuk melihat lebih banyak cawangan yang mengendalikan maklumat sekuriti anda. Ini boleh dicapai menggunakan trendlines, gerakan sederhana atau analisis puncak/troughs (kedalaman dalam satu, saya akan menulis artikel hanya pada darlings saya tiga ini dalam masa terdekat.) Pendek dan panjang daripadanya adalah bahawa selagi harga kekal di atas aliran menaik dalam pasaran dilihat sebagai modal. Apabila mempertimbangkan Simpan trend keseluruhan yang mencari tahap sokongan dan rintangan.

 

Tahap rintangan – ini adalah di mana harga cenderung untuk mencari rintangan seperti ia naik. Harga biasanya melantun ia dan tidak dapat menembusi. Walau bagaimanapun, apabila harga meningkat tinggi pada peringkat ini ianya dijangka terus meningkat. Pada peringkat ini perdagangan menghala ke atas.

 

Tahap sokongan – pada dasarnya bertentangan dengan tahap rintangan, ia adalah di mana harga cenderung untuk mencari rintangan kerana ia jatuh. Mesti harga kepada Pas ini paras, ia adalah mungkin untuk terus menjatuhkan. Pada peringkat ini perdagangan ke bawah.

 

Pembelian/penjualan tekanan

Pembelian tekanan boleh ditakrifkan sebagai peningkatan dalam permintaan terhadap saham hakmilik, tekanan jualan adalah penguncupan permintaan untuk tindakan yang tertentu. Pembelian tekanan mewujudkan permintaan bagi saham-saham yang melebihi bekalan, menyebabkan harga untuk meningkatkan. Tekanan jualan bermaksud terdapat lebih banyak tindakan atas permintaan peniaga-peniaga, mengakibatkan penurunan dalam harga. Anda boleh mengukur membeli dan menjual tekanan yang menggunakan aliran wang Chaikin. Apabila ia adalah lebih besar daripada sifar, pembelian tekanan adalah dominan, maka perdagangan menghala ke atas. Apabila ia adalah di bawah pembekuan, tekanan jualan dominan, maka perdagangan ke bawah.

 

Kekuatan relatif

Untuk mengesahkan jurang Keselamatan ini, anda berminat dalam sumber rujukan. Bagi stok, ianya biasanya harga saham dibahagikan dengan S & P 500. Laluan laluan sepanjang tempoh masa, kata kita jika stok ada, di mana perdagangan ke atas, atau jatuh, perdagangan, relatif kepada indeks utama.

 

Sebaik sahaja anda telah menyemak maklumat di atas, anda akan dapat mengesahkan kekuatan trend semasa, pahala dengan nisbah risiko kepada tahap kemasukan baru kedudukan dan potensi seorang untuk jawatan baru. Ini akan membantu anda membuat keputusan yang tepat tentang pilihan yang panas dan apa tidak, mengakibatkan prestasi yang bertambah baik pilihan perduaan anda.

Leave a Reply